31 jan

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till /Puh


..
I tear my heart open, I sow myself shut
My weakness is that I care too much
My scars remind me that the past is real
I tear my heart open just to feel

Drunk and I'm feeling down
And I just wanna be alone
I'm pissed cause you came around
Why don't you just go home

Cause you channel all your pain
And I can't help to fix myself
Your making me insane
All I can say is

I'm sorry but I gotta move on with my own life
I can't help you fix yourself
But at least I can say I tried
I'm sorry but I gotta move on with my own life

My scars remind me that the past is real

..
(Papa Roach)


Ett ärr är kroppens sätt att läka varje typ av skada som går djupare ner än till det yttersta lagret. Ärret består av "omogen" bindväv vilken behöver lång tid på sig för att mogna och bli så väl anpassad till omgivningen som naturen och de personliga omständigheterna tillåter..


/My/


30 jan

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat /Puh

Angel
I've said it once and I'll say it again.
I've got something hanging over my head.
I was laying on your shoulder
Perfectly content.
Until you told me all over again.

I aint got no sob story to write.
But just like everyone else I'm living this life.
And you don't need to win me over.
And there aint no other side.
To shuffle me from.
I belong where I decide.
But you say...

We don't mess around.
You've got no freedom to come down.
We don't take angels from the sky.
Oh no, we don't mess around.
You're meant to be among the clouds cause your an angel.
But that's a lie. Uh oh oh oh.

Well I suppose you think I'm so flattered to hear
That I'm the whisper conscience in your ear.
Yeah, and that's exactly the reason that I'll never fit in here
Well nothing's ever that blackand white, my dear.
Cuz you say...

We don't mess around.
You've got no freedom to come down.
We don't take angels from the sky.
Oh no, we don't mess around.
You're meant to be among the clouds cause your an angel.
But that's a lie. Uh oh oh oh.

I'm not your angel darling.

I'm not your angel darling.
I am never gonna be.
I'm not your angel darling.
I'm not your angel darling.
I am never gonna be.

We don't mess around.
You've got no freedom to come down.
We don't take angels from the sky.
Oh no, we don't mess around.
You're meant to be among the clouds cause your an angel.
But that's a lie. Uh oh oh oh.

We don't mess around.
You've got no freedom to come down.
We don't take angels from the sky.
Oh no, we don't mess around.
You're meant to be among the clouds cause your an angel.
But that's a lie. Uh oh oh oh.


Änglarna är Guds budbärare, men deras främsta uppgift är att vara Hans rådförsamling. Somliga tror att vi har en skyddsängel som vakar över oss dag som natt, och enligt Dödahavsrullarna har varje människa en ond och en god ängel som ser över ens steg, den ena vill leda henne rätt på livets väg, den andra in på dödens. Det är också en vanlig tro att man efter döden blir hämtad och ledsagad till himlen av änglar.






/My/


29 jan

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig /Puh

Behovet av gemenskap är grundläggande mänskligt. Alla känner vi oss ensamma då och då. Ibland kan ensamheten bli extra smärtsam, pågå under längre tid och kännas bottenlös. Då är det svårt att ta sig ur känslan och den påverkar hela vardagen.

Trots att man i en storstad lever tätt inpå varandra är det många som ändå känner sig ensamma, inte för att Varberg är någon stor stad precis. Människor springer förbi varandra på gatorna och ingen frågar vem du är eller hur du mår. Du är helt anonym. I en värld där det verkar viktigt att vara omtyckt och populär kan det kännas svårt att erkänna att man känner sig ensam och längtar efter gemenskap.

Ibland känns det som om ingen lyssnar på en eller över huvud taget ser en. Andra gånger känns det som om ingen förstår, även om de försöker lyssna. Upplevelsen av ensamhet behöver inte ha med yttre omständigheter att göra. Man kan lida av ensamhetskänslor trots att man har människor omkring sig.

Ensamhet kan vara något som drabbar en under någon särskild period i livet. Det kan till exempel vara när man mist en vän eller partner som betytt mycket för dig, när man kanske känner sig ensam i funderingarna på vem man är och hur ens liv kommer att bli. Vid en livskris är det vanligt att känna en stor ensamhet. Man kan också känna att man har blivit lämnad ensam med ett stort ansvar, ett ansvar mot sig själv eller någon annan…

En särskild sida av ensamhet är att sakna fysisk kontakt med andra. Det kan kännas genant att berätta att man längtar efter att någon bara klappar en på kinden eller tar en i handen. Men beröring är också en viktig del av den känsla av gemenskap som vi alla behöver.

Ensamhet är ofta nära kopplat till en känsla av brist på mening. Att engagera sig i något kan för vissa ge både mening och gemenskap.

Om man känner sig ensam för att man själv eller andra upplever varandra som annorlunda på något sätt, så är det heller inget konstigt och de flesta har känt eller känner så ibland. Då ska man snarare tänka på att det är vad som gör sig speciell, till en del av vem man just är, och kanske till och med se det som en tillgång istället.

Vi vet hur allt ska bli nu
allt är sagt luften är ren
allting blir precis som man förväntar sig
du är ett glashus och jag är en sten
men det är du som försöker se igenom mig


/My/


28 jan

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Puh

Många människor blir nedstämda någon gång i livet, men om nedstämdheten djupnar och går över i en depression behöver du hjälp. Depression är en psykisk sjukdom, men gränsen mellan vanlig nedstämdhet och sjuklig depression är delvis flytande...

Att hamna i en svacka, att känna sig låg eller helt nere, är en naturlig del av livet. Vissa dagar vaknar man på ett strålande humör och andra dagar vill man bara dra något gammalt över sig och sova bort hela dagen. Orsakerna varierar och är individuella. Man kanske har bråkat med en vän, är trött eller har det besvärligt på jobbet. Nedstämdheten kan också bero på att man befinner sig i en fas i livet då man lättare blir deppig. En del blir deppiga under det mörka vinterhalvåret, andra under våren.

Alla reagerar olika på livskriser. En del kan komma över kriser snabbare än andra. Det beror på tidigare erfarenheter av krissituationer, personlighet, arv, typ av förlust och stödet från vänner och anhöriga. En viktig skillnad mellan nedstämdhet och depression är att nedstämdheten håller i sig under minst en tvåveckorsperiod om det är frågan om en depression.

En depression kan ge många olika symtom. Att vara nedstämd och ledsen eller att inte känna glädje eller intresse för någonting är de viktigaste. Många drabbas av ångest. Ångesten är ofta värre på mornar och förmiddagar men inte alltid. Man kan bli orkeslös, likgiltig och få dålig självkänsla. Man kan tappa matlusten eller börja tröstäta. Många som är deprimerade sover sämre. Man kanske sover oroligt och vaknar tidigt, eller tvärtom, man sover tungt och länge men känner sig ändå inte utsövd.

Det är vanligt att man vid en depression känner sig värdelös och ansvarig för svåra misstag, till exempel i sitt arbete. Många deprimerade tänker på döden på olika sätt, exempelvis på personer som avlidit. Det är vanligt att tankeförmågan blir sämre och att det är svårare att ta beslut. Depression kan även ge kroppsliga symtom som förstoppning eller menstruationsrubbningar.

Som anhörig eller vän kan man se att en person är deprimerad genom att personen förutom att se ledsen ut även får mindre livlig mimik, en annorlunda mer slocknad blick och långsammare rörelser. Man kan också märka att personen har svårt att ta till sig det man säger och fortsätter att upprepa sin negativa uppfattning om sig själv och sin framtid.

För att lättare komma ur nedstämdheten är det viktigt att man tar hand om både kropp och själ. Regelbundna vanor är bra att sträva efter för att få balans i vardagen och på så vis kanske man även kan förebygga en depression.

- Motion är bra för kroppens alla funktioner. Att göra det enkelt för sig, ta en promenad, cykla, gå och gympa eller gräv i trädgården. Att röra på sig är ett bra sätt att avleda deppiga tankar.

- Mat som är näringsriktig och regelbundna mattider är förutsättningar för att vi alla ska må bra.

- Ljus är bra för sinnet. Ta därför gärna en promenad mitt på dagen. Tänk på att ha bra belysning både hemma och på jobbet.

- Sömn är viktigt för återhämtning. Varva ner, läs en bok eller lyssna på lugn musik innan man ska sova.

- Stress kan förvärra nedstämdheten. Att tillåta sig att ta det lite lugnare och unna sig att vara ledig ett tag.

- Vara snäll mot sig själv. Säg nej till nya uppgifter när man inte mår bra.

- Vårda själen. Genom att tala om hur man mår och sätta ord på vad man känner kan man lättare bearbeta sina tankar. Prata med anhöriga, vänner eller om man hellre föredrar samtal med någon som man inte känner. Skriv dagbok. Håll inte tillbaka gråten. Gråt har en läkande effekt precis som skrattet.

Kom ihåg att även svåra perioder i livet kan föra med sig något gott och ge nya perspektiv.

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


/My/


27 jan

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar. /Puh

Vad jag kommit fram till
Livet kan se ur en hästs perspektiv - den har fyra ben men trots detta snubblar den ibland. På vissa hästar måste man ha stor diciplin, på andra en piska, och på andra måste man vara försiktig med allt för att hästen ska fungera. Hästen måste ibland få sträcka ut sig i galopp, men ibland samla all energi till dressyr. Att fritt få beta och strosa i lugn och ro ute i hagen - allt detta är Livet.

Lynn
Lynn är ursprungligen ett engelskt namn som härstammar från det walesiska språket (llyn) och betyder "sjö" eller "vattenfall". Namnet kan också ses som ett smeknamn på Linnéa eller Linda eller en förkortad version av t.ex Carolyn. I USA heter 264 134 personer Lynn. Det finns även en förort till Boston som heter Lynn.
Innan 1900-talet var det främst pojkar som hette Lynn men numera är det vanligast bland flickor.
På andra språk har namnet annan betydelse, som t.ex "vacker" på spanska (från Linda) och "idol" på franska (från Lynette).
<3

Frida (Frida S, Frida J)
Kvinnonamnet Frida är ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet fridh som betyder "skön, älskad , och vilje stark". Kan även vara en kortform av tyska namn som Frideborg, Alfrida, Elfrida, Frida-Karin och Valfrida.Det äldsta belägget i Sverige är från år 1388. Under 1980-talet och första halvan 1990-talet upplevde namnet en modevåg. Som bäst låg Frida på 10:e plats på topplistan (1993).
<3

Therese
Thérèse är en fransk form av det grekiska namnet Theresia och betyder jägarinna eller skördare. Namnet har även tolkats som "kvinna från Thera". Thera är en ö i Egeiska havet. Den franska stavningen är ganska ovanlig.
<3

Christoffer
med grekiskt ursprung (Christoforos) med betydelsen "Kristusbärare", numera tolkat "den som bär Kristus i sitt hjärta". Namnet betyder även stor ledare. Kristoffer (Christoforos) är de vägfarandes skyddshelgon men också forntida krigares gud.
<3

Lexi
Namnet Lexie är en variant på flicknamnet Alexandra och Alexis. Alexandra har grekiskt ursprung och betyder "man"s defender". Alexis har Grekiskt ursprung och betyder "försvarare", "beskyddare".
<3

My

Betyder en miljontedel eller eventuellt; en på miljonen.

Hmm..enligt en namngenerator skulle mina o Chrisoffers barn heta:

Flicka: "Christel", "Connie" eller "Britten" 
Pojke: "Bror", "Brynolf" eller "Bill"

HA HA!

/My/


26 jan

Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det /Puh

En vänskap kan kännas mysig och trygg och en annan kan kännas jobbig och krävande. För vissa är det en självklarhet att ha vänner medan andra inte tycker att de har några. Kärlek kan vara härlig och rolig, men lika gärna smärtsam och ge känslor som svartsjuka och oro. 

Allt i livet varierar - från gott till ont. Just idag är mitt liv gott, härligt o fantastiskt. Ingen svartsjuka, ingen oro eller smärta. Jag är tillsammans med någon som jag älskar med varenda cell i min kropp, som älskar mig för den jag är och allt runtomkring mig - att få den välsignelsen är otrolig, inte alla som får uppleva det. Jag har vänner som jag håller av med mitt hela hjärta, som ställer upp i vått och torrt, som jag alltid kommer finnas här för!

Det finns många olika slags kärlek. Det behöver inte vara en annan person, man kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

/My/


25 jan


Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns nått vackert att vandra den ändå.

Mycket tänkvärd textrad tycker jag.

Lär dig livets stora gåta; älska, glömma o förlåta. Att älska..är det detsamma som att glömma? Att glömma..är det detsamma som att förlåta? Att förlåta..är det detsamma som att älska? My har väldigt många frågor, de snurrar runt runt så fort de får chansen, skönt att jag får paus tillsammans med mina nära o kära, hur hade det gått annars? Åt fanders tror jag.

Sitter o gör ett personlighetstest, fick det som hemläxa i skolan idag, resultatet blev följande:

1. You prefer traditional and familiar experiences

Jag tycker om att vara tillsammans med min familj o mina vänner, ha de gott o njuta av vad livet har att erbjuda, att hela tiden sikta på att gå ut o festa varje helg är inget som på samma sätt lockar mig. Okej att det är vinter nu o att vädret gör att man inte känner på samma sätt, men just det där att ha som mål att supa skallen av sig är inget lockande alls..någon gång ska man växa ifrån det - My har gjort det nu.

2. You are well-organized, and are reliable

Jag älskar att ha ordning o reda omkring mig, det gäller allt från papper, lägenheten, planering, vänner o familj. Känner jag ett orosmoment vill jag ta tag i det så fort som möjligt för att ordning på vardagen igen. Ingen ska behöva må dåligt längre än vad det behövs - önskar att alla kunde se sina möjligheter.

3. You are social and enjoy the company of others

Jag värdesätter all sällskap jag kan få lika mkt som jag värdesätter att vara ensam - just balansen mellan detta tycker jag är väldigt viktigt! Jag är social och älskar att prata o träffa nya människor, det är därför jag mår snäppet sämre då jag inte kan vara social o glad som jag egentligen skulle vilja, det blir ett nederlag. Men jag har lärt mig att leva med detta nederlag o vända det till något positivt - då får jag ju min värdefulla ensamtid, fiffigt va!

4. You are good-natured, courteous, and supportive

Jag hoppas verkligen att jag uppfattas som en god människa, usch o fy om folk skulle påstå att jag va likgiltlig o spänd..hade vridit om mitt hjärta! Jag tycker om att ställa upp för andra, och detta är ett väldigt starkt darg hos mig, så starkt att det lätt tar överhand så att jag tar mer hand om andra än mig själv..vilket inte är så bra. Men som mamma säger så kan man inte vara perfekt, man växer som person hela tiden och ska inte tro att man kan o vet o känner allt vid 21-års ålder, tycker jag känns skönt att höra! Och hon har ju så rätt, varför vill man veta allt? Varför ska man alltid ha åsikter om allt o alla? Ingen mening alls med det!

5. You tend to become anxious or nervous

Jag oroar mig väldigt mkt om väldigt mkt, det har jag alltid gjort men hoppas kunna dra ner på det lite i framtiden, och jag tror att det kommer bli så. Jag ser det som en arbetningsprocess och att jag kommer växa ur denna period o bli en starkare o mer insiktsfull människa, som inte kommer oroa sig för obetydliga saker - den energin kan man spara till annat!


Jag avslutar denna dag med ett citat från en av mina idoler, Nalle Puh:

"Man kan aldrig vara nere med en ballong"

Tänk på denna mening en stund o känn att den betyder mer än man tror!

/My/


24 jan

Dimmiga dar, det var bra dar
men vad fanns det att se klart?
Dimmiga dar, det där var fina dar
men jag såg aldrig riktigt var vi var.

Dimmiga dar, vad fanns det att se klart?
Dimmiga dar var fina dar
men jag såg aldrig riktigt var vi var.
Jag förlorar alla mina vänner
den här gången.

Det där var bra nätter.
Det där var fina nätter.

La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la


Klara dar, det var vackra dar
det fanns inget att se dimmigt?
Klara dar, det där var fina dar
och jag såg precis var vi var.

Klara dar, det var fina dar
det fanns inget att se dimmigt?
Klara dar, det där var fina dar
och jag såg precis var vi var.

Jag tar hand om alla mina vänner
den här gången.

Det där var bra nätter.
Det där var fina nätter.

La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la
La, la la la, la la la la la la

/My/


23 jan

~Tänker mycket ikväll~

Lyssnade på denna sången, som sjungs av Molly Sandén, igår tillsammans med en vän, får en att känna ro ända in i själen..

Det finns en sång som säger allt
som värmer när det blåser kallt
som lockar dej att gråta eller jubla
den har nånting som griper tag
och leder dig från natt till dag
och plötsligt vill du sjunga hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Den visar att vi hör ihop
som ett försiktigt glädjerop
förenar det oss i det bitterljuva
det liv vi måste klara av
och allt vi tog och allt vi gav
så vi kan våga ropa hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Det är en sång om enkelhet
det lilla som vi alla vet
den talar till det vackra och det fula
den badar oss i månens sken
så skälvande men ändå ren
ett sprucket men ett vackert hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Och alla drömmar vi har drömt
det vackra som vi nästan glömt
finns kvar och vi kan inte längre ljuga
du ropar och man hör din röst
du har ett ord som ger dig tröst
ett naket och ett enkelt hallelujah

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah
Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah
Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah

Tänk att ens humör kan skifta så mellan dag till dag och även timma till timma..haft en mycket bra dag tillsammans med min älskling, Frida och Lynn..men nu när jag sitter här själv så kommer den där känslan som jag vill få bort, inte ens en varm filt kan ta bort rysningarna som går genom min kropp. Vad är det för tankar som egentligen går genom våra huvuden..tänker vi alltid det som vi tror? Eller kan man kamoflera sina innersta tankar och sanningar och ersätta dem med påhittade som man i den studen tycker passar bättre? Kommer ångesten efteråt? Vem är jag? Vart ska jag? Vad vill jag? Hur mår jag? Är man ärlig mot sig själv när man ställer dessa frågor till sig själv? Kan man lura sig själv och andra med felaktiga och påhittade känslor? Känner man sig som en bra människa om man gör det?

Att kunna vara ärlig och känna fullständig tillit inför en annan människa måste vara ett av det finaste som finns i denna värld..? Att älska eller inte älska, det är faktiskt frågan! Denna fråga handlar både om att älska sig själv och att älska andra, den frågan borde man i ärlighetens namn faktiskt ställa sig själv! Älskar man sig själv helt och hållet? Eller ska man försöka ändra en massa saker på/i sig själv och tro att man kommer älska sig mer sedan? Älskar man sin familj så mycket att man gör vad som heslt för dem och känna att man kan prata om allt och verkligen krama om dem och föra över värme och kärlek? Älskar man sina vänner så mycket att man stället upp i vått och torrt? Älskar man sig själv så mycket att man sätter stopp för saker som får en att må dåligt? Älskar man sig själv så mycket att man kan vara helt ärlig och säga vad som är bra eller dåligt för en?

Att vara eller icke vara, det är frågan? Kunna vara sig själv i alla tillfällen? Att inte spela teater och uppträda som olika personer beroende på vem träffar? Är man så stark att detta är något man klarar av? Klarar man att erkänna att man inte är perfekt? Klarar man att erkänna sina brister för sina när och kära? Klarar man att visar sina brister för världen? Kan man se över sig själv och vända allt emot så sig se man ser igenom själv och genomskådar det falska? Vågar man överhuvudtaget göra det? Är man rädd för att det man hittar inte alls är det som man vill och önskar? Klarar man av att ändra sig från en personlighet till den peron man i grund och botten verkligen är? Klarar man prata öppet om sig själv, vågar man öppna sin själ för en annan människa? Eller vill man hellre ta ett piller och rymma från sina problem? Tror man att de kommer försvinna över en natt? Tror man att man är den person som man önskar att vara om man somnar och vaknar upp dagen efter? går det att ändra sig över en natt? Är man så elak mot sig själv att man pinar sig med detta?

Hallelujah..inget ord som betyder något speciellt för mig - det erkänner jag, tycker bara det är vackert. Men innehållet och det djupa med ordet har jag inte vetat något om, slog upp det:
Det är ett hebreiskt uttryck som betyder "prisa Herren"

Jag tror inte det minsta på Gud, men jag tror att det finns något större än oss..vart kan jag inte säga men jag tror att det finns, ovan, under, mitt ibland oss - det spelar ingen roll. Jag tror att änglar finns, att de tar hand om oss, håller vår hand i svåra tider, skyddar oss mot onda saker, tröstar vid hemska händelser eller då man enbart är ledsen eller ensam. Att vissa speciella släktingar tar hand om en speciell person, jag tror att min farfar tar hand om mig, känner ibland att jag har honom med mig, en värme som för en stund tar bort det kalla svarta inom mig. som säger att allt kommer ordna sig och att jags ka gå mot ljuset, ljuset som är mitt liv efter detta svart kapitel i mitt liv, nästa kapitel (som jag tror kommer snart) kommer vara ljusare. Man säger alltid på nyår att "nästa år ska bli bättre än det som varit", men varför ska man kunna bestämma när den tiden kommer? Jag tror att den tiden bara kommer, kanske pga att något inträffar eller att man bara helt plötsligt får en upperbarelse och svar på hur man ska gå vidare och påbörja sitt "nya" liv.

Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte blir som man vill

Där går någon för att bara vara utan att förklara varför kärleken tar skada
när man älskar med varann på ett sätt som bara någon kan


Hur ska det gå? För mig? För dig? För er? För dem? För honom? För henne? För oss? För alla?
Varför är just jag jag? Varför är just du du? Tänk efter ibland, ibland måste man det..tänka igenom hur man beteer sig, hur man är, hur man uppfattas och hur man kan utvecklas som person..nu har jag tänkt klart för denna kväll..

~Långa nätter - lång natt~


/My/


21 jan

Vaknade med halsont och huvudvärk..ingen go start på dagen..men halsontet gick över efter 4 koppar grönt te, huvudvärken är kvar fast mildare efter en lugn promenad o en liten titt in hos lillasyster som med är krasslig!

Pluggat 1 timme idag av 8 inplanerade..vad fan tar tiden vägen någonstans?!

Ikväll blir det Funktional Moves kl 19-20 och kl 21 drar Snabba Cash igång, se den tillsammans med älskling och Fridorna, myspys!

Imorgon blir det redovisning på seminariet, o lite plugg inför lördag..men på kvällen blir de iaf Let's Dance mys med mina nära! Önskar att du (du vet vem du är) kunde varit med..men det kommer fler gånger!!

/My/

20 jan

Föreläsning
Grupparbete
Fixa tågbiljet
Hämta böcker på Bokia
Lämna tillbaka hyrfilmer
Hämta ut biobiljetter
Renskriva anteckningar inför fredag
Fika
Renskriva anteckningar från föreläsningen
Läsa anatomi/fysiologi
Göra mat
Läsa anatomi/fysiologi
Sova

19 jan

Morgonpigg idag, vaknade 06.15 o kände att detta kommer bli en bra dag ! Ska strax träffa Frida o gå en promenad vid havet - kommer bli underbart med den fina utsikten tillsammans med en fin vän ! Senare ska jag träffa Louise o få en bok som jag ska läsa tills imorgon..puh men det ska nog gå finfint. I em samtal med en ssk, och efter det behöver My plugga, men ev blir de ett spinningpass med, är inte fel tycker jag !

Ja livet är blandat med mycket känslor och händelser, igår blev det lite traumatiskt men jag hoppas att Du kommer bli bra o vakna upp med ett leende på dina läppar o känna att du är en underbar människa, det är mkt viktigt att ta hand om sig själv och älska sig för den man är - annars blir livet en svår kamp, slipper man den kampen blir livet såå mkt lättare, förhoppningsvis !

/My/


18 jan

Måndag..vanlig "veckoångest"..börjat en ny kurs idag, kommer bli tufft, känner att jag inte kommer kunna vara så social den kommande månaden, vet inte hur detta ska gå, o tenta på lördag..puh.
Varför ska det alltid kännas så tufft på just måndagar, det ska vara en ny vecka som känns att det är nya möjligheter med allt och att man fixar allting, inga bekymmer liksom.
Skäms ibland att jag ser så negativt på vissa saker, ja menar de finns så många andra som har de mkt tuffare än jag, så sitter man här o gnäller..dumma dumma.

Känns som att "min hjälp" har gjort mig suddig i huvudet, kan liksom inte ta in samma info som jag kunde innan, lever liksom i ett dunkel som ibland blir genomborrat av solljus o vackra dagar. Känner mig som en gran som barrar, rör man mig så faller det mer barr, vattnar man mig inte så blir jag torr o barrar ännu mer..fin synonym hmm.

Det är mina nära o kära som gör att jag fortfarande andas. Andas genom mitt svarta, fyllda bröst. Men nu är det dags att gå vidare och ta vara på min tröst. Rädslan av att jag inte kommer klara mig ur detta här. Att aldrig vara bra eller få själen min sådär. Sådär vacker, ren och oskyldig utan ärr. Ärr som bara vill att jag ska falla fritt. Men det går inte för jag har saker som är mitt. Rädslan av att jag inte kommer klara mig ur det här. Att aldrig får vara bra eller få själen min sådär. Sådär vacker, ren och oskyldig utan ärr. Ärr som bara vill att jag ska falla fritt. Men det går inte för jag har saker som är mitt. Mitt mitt mitt och bara mitt..

Det är ingen som säger att livet är lätt, men ibland vill jag att det ska vara det. Haft en bra period det senaste men idag så sa de plopp o så kom det igen..blä. Måste ta tag i mitt pluggande så att jag överlever denna veckan, stönar igen.

/My/

 


16 jan

Jobb dag idag, "börjar" snart igen..kom precis ur duschen, mkt skönt att träna!
Känner att jag börjar bli trött men får inte lägga mig o vila för då kommer jag bli suupertrött senare ikväll..blä..

Längtar tills imorgon 21.31 då jag är på väg hem, hoppas tiden går fort tills dess!

Igår va det mkt mkt mysigt hemma hos Frida, som alltid, med Lets dance, fina vänner o godis!! Love

Förresten har jag Världens träningsverk i mina lår o rumpa sedan träningen i torsdags..jesus..Functional Moves är ett j*ligt effektivt pass hihi!

Hah..inget mer spännande som hänt, keep in touch

/My/

15 jan

Igår var en riktigt bra dag! Yoga på morgonen, tvätt sedan hem till Frida så gick vi en långpromenad i det underbara vädret! Efteråt gick vi hem till henne o åt glass med bär- mums! Sedan hem o äta och efter ett One Tree Hill avsnitt klädde jag o älsklingen om o promenerade ner till gymmet, älskling va på gymmet medan jag gick på Functional Moves- herrejesus så jäkla jobbigt de va, men fruktansvärt kul! Nu vet My vad hon ska göra på torsdagar kl 19.00!! Tors = Mkt bra dag!

Gick en promenad imorse, underbart skönt men kallt. Ska vika tvätt från igår, diska o pyssla lite innan det är dags att gå ner till skolan o göra tentan..yssa. Får tänka på ikväll ist då vi ska hem till Frida o kolla på Lets Dance o ha de allmänt mysigt- gillar vi!

Helgen ser ut följande:
Lördag
07.00-12.30 Jobb
13.00-14.00 Gym med älsklingen
14.30-16.15 Äta o ta de lugnt
17.00-21.30 Jobb

Söndag
07.00-12.30 Jobb
13.00-16.15 Hoppas på att träffa sis
17.00-21.30 Jobb

Sedan va den helgen slut!
På måndag börjar vi en ny kurs som heter "Samhälls- och beteendevetenskaplig kurs som stöd för sjuksköterskefunktionen I 7,5 hp", fint namn va haha! Ska bli kul iaf!

/My/

14 jan

..Fin start, Fint väder, Fin tvätt, Fin vän, Fin sambo, Fin träning, Fint slut - Allt är fint idag, För Fint..

Med er är jag stark
Med er är jag glad 
Ni är med mig varje dag 
Förtrollade och sköna som änglar, ni är
Ni kommer alltid finnas här

..tenta imorgon, kommer dö.

/My/



13 jan

Kan inte säga mer än att sxdx är det mest underbaraste bandet som finns..får aldrig nog av deras underbara låtar o texter, en av mina favoriter är:

When the angels sing
At last we meet again, dear God
Hear the angels sing
The funerals are nicer when we know you're there
When the angels sing
Sometimes
I try so hard
To understand
The things you do
I like to question you
When it all comes down
Hear the angels sing
Stand up strong
Feel the pain
When the angels sing
Love
And death
Don't mean a thing
Till the angels sing

The prisoners pray when they're on to death row
When the angels sing
The junky
Cries for love but it's all run out
When the angels sing
The sins
Of the world
And it's cold on the streets
And you're all alone
And the tears
They start to fall
When it all comes down
Hear the angels sing

Stand up strong
Feel the pain
When the angels sing
Love
And death
Don't mean a thing
Till the angels sing
Little
By little
Day by day
I watch the children play
Cause life
And death
Don't mean a thing
Till the angels sing

When the angel of death comes to looking for me
Hear the angels sing
I hope I was everything I was supposed to be
When the angels sing
There's gotta be a heaven
Cause I've already done
My time in hell
And a little
Baby's born when it all comes down
Hear the angels sing

Stand up strong
Feel the pain
When the angels sing
Love
And death
Don't mean a thing
Till the angels sing
Little
By little
Day by day
I watch the children play
Cause life
And death
Don't mean a thing
Till the angels sing


12 jan

Precis pratat ett långsamtal med Therese, mkt energi idag för oss båda två ! Pluggar med, lite trögstartad men det känns som att det kommer nu efter lunch, härligt !
Varit på vårdcentralen innan på morgonen, kollat upp min hårbotten..nästan ett hopplöst fall att få bort sa läkaren, men fick kortisondroppar; så hoppas att det kan dämpa symptomen iaf !!

Var hos Frida igår o myste, skönt när man bara kan vara o ha det gott, prata- mkt mumsigt !

Efter pluggeriet idag så ska jag o älskling sticka till gymmet- heja muskler ! Sedan nästan direkt blir det en liten promenad med Sanna- vääldigt längesedan vi träffades... Just det ska äta emellan med haha.

Imorgon ledig, gå en morgonpromenad med Therese och sedan plugg o till sist hjälpa en arbetskamrat med en kund på jobbet- tror det blir en bra dag det med !

Take care !

/My/

10 jan

Söndag idag, sitter med en stor kopp te o har precis gjort klart ett kompendium som ska redovisas imorgon, nervös..känner ju inte alla så bra i klassen ännu så de blir så himlans pirrigt..

Nu letar jag efter något som kallas för endosporbildning..bilden som jag lagt upp beskriver schematiskat hur det går tillväga..MYCKET MYCKET intressant..HaHa..tänk att de blir tenta på detta om exakt 5 dagar o 3 tim o 5 min..yey!

Tänkte gå o väcka mitt hjärta nu som ramlade in vid fyratiden i natt..mm vad han kommer bli glad mohaha!

Dagen kommer bestå av plugg (sådant roligt som visas nedan..), promenad med Frida, tvätt och jobb ikväll!

/My/



9 jan

Haft en väldigt mysig o trevlig kväll tillsammans med Frida, Therese o Lynn, Pylle kom även förbi en snabbis och sa hejdå, ska tillbaka till Visby imorgon.
Musik   Gottis   Prat   =   Love

Är trött fast ändå inte, känner för o diska men vet inte om jag blir för pigg för o sova då..älskling är ute med sina kompisar, hoppas han kommer hem i tid o att jag vaknar så vi kan kramas ihop o somna i varandras arma. Älskar honom så mycket så jag vet inte vart jag ska ta vägen !!

Livet är fyllt med kärlek, det finns i olika former o  skepnader. Underbart om man lär sig att ta vara på den !

Tar nog hand om disken ändå, Melissa Horn i högtalarna gör det harmoniskt o lätt..sedan nana.

Sov så gott alla där ute !

/My/

7 jan

Trichomonas vaginalis..inge vidare parasit, ska ha en redovisning på måndag om detta, blä för dem som får detta.."/

Idag ska jag klippa ner granen, plugga o ikväll blir de o kämpa mig igenom ett BodyPump pass, yey!

Känner mig ensam idag, längtar efter mina vänner, jag får se till att ringa dem o bestämma en dejt !

Inget mer o skriva för tillfället..hoppas alla har de gott!!

/My/

6 jan

Nytt år nya möjligheter - tycker att året börjat bra faktiskt, skönt! SItter o försöker plugga (bakterier o parasiter..mkt underhållande..). Sovit dåligt inatt, igen, men känner mig inte så trött ändå, kommer kanske i em.

Ska städa ut julen idag, älskar den men nu är jag bara trött på granen som tar plats o alla tomtar..att få damma o städa ordentligt ska bli skönt, bara få liv i min älskling bara - sussar väldigt gott idag haha.

Vi var o såg Avatar igår, svinbra film verkligen, var helt förtrollad! Måste köpa den då den kommer ut på dvd!

Så dagen kommer innehålla plugg, städ och lite jobb ikväll, tror denna dagen kommer bli bra!

/My/