26 feb

För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt /Puh

Lugn dag idag - behövs ibland. Bara få göra det som faller en in. Bara få känna in lugnet o känna att det faktiskt är ganska skönt att få vara ensam ibland. Ikväll blir det Let´s Dance-kväll tillsammans med flickorna, ser jag fram emot! Gott att man hittat vänner som man känner 100% trygghet med, verkligen såå viktigt i livet, man är inte hel utan nära vänner! Och en fin familj! Kärlek till Er alla!!


/My/


25 feb

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre /Puh


Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le /Wikipedia


/My/


24 feb

Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två /Puh

Det finns så mkt som man kan engagera sin hjärna med..jag vet inte om jag är ensam om de, men att oroa sig för så mkt som man inte kan gör ngt åt- varför lägga den energi på de?? Ibland kommer jag på mig själv att tänka på massa massa massa och frågar mig själv varför, varför inte lägga den energin på ngt mer positivt och tänka/göra roliga saker ist- My ska ändra på detta from nu!!

Att ta viktiga beslut som ändrar ens liv är inte heller alltid det lättaste- men nu har jag gjort det! Besluten är tagna och nu ska jag börja vandra på min nyplogade stig, se upp här kommer jag!!


/My/


23 feb



- Lär dig livets stora gåta; älska glömma o förlåta -


/My/


18 feb

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på /Puh

Väldigt glad att jag funnit en vän att prata med - han är min "bippo-polare", och är snäll!

Även börjat umgås med en annan "gammal" (kan man väl säga) vän som jag tagit upp kontakten med, härligt att det inte ska kännas konstigt att ses trots att det gått massor med månader sedan senast, vi gillart!!


/My/

17 feb

Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning /Puh

Don't worry, be happy
Here is a little song I wrote
You might want to sing it note for note
Don't worry be happy
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy......

Ain't got no place to lay your head
Somebody came and took your bed
Don't worry, be happy
The land lord say your rent is late
He may have to litigate
Don't worry, be happy
Lood at me I am happy
Don't worry, be happy
Here I give you my phone number
When you worry call me
I make you happy
Don't worry, be happy
Ain't got no cash, ain't got no style
Ain't got not girl to make you smile
But don't worry be happy
Cause when you worry
Your face will frown
And that will bring everybody down
So don't worry, be happy (now).....

There is this little song I wrote
I hope you learn it note for note
Like good little children
Don't worry, be happy
Listen to what I say
In your life expect some trouble
But when you worry
You make it double
Don't worry, be happy......
Don't worry don't do it, be happy
Put a smile on your face
Don't bring everybody down like this
Don't worry, it will soon past
Whatever it is
Don't worry, be happy


/My/


16 feb

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket /Puh

I try to be patient but I'm hurting deep inside
And I can't keep waiting, I need comfort late at night
And I can't find my way, won't you lead me home?
'Cause I'm lost in this dream, I need you to hold me

Positivitet. Fokus. Energi. Kärlek. Skratt. Närhet. Förtroende. Värme. Skratt. Lycka. Vänskap. Familj. Sol. Styrka. Glädje. Vila. Envishet. Tålamod.

Så många ord som kan beskriva det som livet skall innehålla..finns så många mer - att tänka efter efter dessa gör att man får en helt annan syn på allt! Blunda och låt känslorna komma..


/My/


15 feb

Går det att fixa alla misstag.


Osannolikt.


Börjar på en "booster" idag som vara hela veckan..hoppas på mirakel.


/My/

13 feb

Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig. Det gör jag med, sa Puh

Jag känner att man känner sig trött och hängig under höst- och vinterhalvåret. Mina tips:

- Tänd ljuset i rummet så fort du vaknar och ligg kvar en stund i sängen så att produktionen av sömnhormonet melatonin bromsas. Installera en timer så att du vaknar i ett ljust rum.

- Satsa på ordentlig belysning både hemma och på jobbet. Taklampor som sprider ljuset upp i taket är bäst. Undvik att sitta framför datorskärmen i ett mörkt rum. Hela rummet måste vara upplyst. Mörker och tända stearinljus gör dig sömning.

- Måla väggarna vita så reflekteras ljuset bättre.

- Unna dig en halvtimmes promenad på lunchen. Ljuset påverkar oss positivt även under molniga dagar.

- Ta en kort tupplur mitt på dagen om du har möjlighet. Vila inte mer än tjugo minuter. Längre tid stör nattsömnen.

- Motion har en positiv effekt på vintertrötthet. Nödvändiga hormoner sätts igång och gör oss pigga. För bästa effekt bör man utföra motionsaktiviteten regelbundet, vid samma tidpunkt varje gång.

- Fyll på med ljus. Åk iväg på en veckas solsemester om du har möjlighet.

"Ödet ger oss släktigar, men våra vänner väljer vi själva" - All kärlek till mina!


/My/


11 feb

Puh har inte mycket förstånd, men har ställer aldrig till någonting tråkigt. Han gör dumma saker, men det blir alltid bra till slut

Hur länge kan ett skov vara.. Det känns som att jag är på väg ut ur mitt senaste som har varat i i alla fall 2 år. Jag har samlat på mig så enormt mycket skit bakom mina glasögon att de skulle behöva vindrutetorkare.. Stressen minskar, det är helt otroligt, jag vågar knappt tro att det är sant.. Säkert p.g.a. sjukskrivningen men vågar inte tro o släppa helt att det kommer hålla. Tar dagarna som de kommer, följer min berg- och dalbana. Varenda chans jag får till att trycka av ännu en våg av oro, tar jag.. för att jag är rädd för att lyckas, rädd för att det ska bli bra, eller bättre.. Vet att kommer bli det, men just det att släppa taget om mig själv är svårt, låter säker superknasigt men det är så det är. Att jag har min otroliga pojkvän, underbara familj o fantastiska vänner gör att jag har huvudet över vattenytan
Förutom mörka minnen och suddig självkänsla har jag samlat på mig ett vapen som jag aldrig hade klarat mig utan, ett block och en penna.. Där har jag dokumenterat så många saker som jag känt och som hänt, beskrivit dem i detalj och sedan ropat på hjälp från mitt inre under tystnad.. Kan den hjälpen ha blivit besvarad?

Tar en stund att lyssna på mitt inre svar..

Och?

”Ingenting är egentligen över, men den som vågar tro, vågar lyckas..”

/My/


10 feb

Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en /Puh

En dikt är nog som en bild på nåt sätt.. och en bild är som en känsla.. jag är säker på att man kan måla en känsla med färger (alldeles säkert också i svartvitt). Det finns bilder från mitt förflutna som gjuter olika känslor i mig, positiva som negativa. Jag har en speciell drömlik bild, en äng bakom skog med en häst springandes där nånstans.. Jag har flera kompisar med tatueringar på häftiga saker, kanske jag lät mig inspireras av denna sagobild till min egen, en bevingad häst över skuldrorna. (känner in) - Jo, det gjorde jag nog..

Jag har länge lagt märke till överraskande känsloreaktioner som har fått mig att fastna i träsket i flera veckor utan att fatta vad som slog mig.. (ett godståg skulle varit min närmaste gissning).. men det var inget tåg, det var bara en inlärd reaktion under en si så där, 15-20 år.. Hjärnan har blott ett ögonblick på sig att bestämma hur den ska reagera, och "15 års reaktionen" körde denna gång, tyvärr, ett godståg! medan lättnaden och förbiseendet måste kört en fiat..

Igår satt jag och läste om artister och deras tankar om livet.. tänk att de är så vanliga på nåt sätt.. de har inte så mycket att bevisa blev min slutsats, de flesta är ödmjuka och behöver sin kreativitet som verkligen inte stimuleras av att se ner på, tänka eller behandla något eller någon i omgivningen negativt, i onödan.. Laleh tex, hon sa att när hon skriver musik, vilket hon gör jäkla bra, så tänker hon uppskatta allt hon gör.. Om hon inte kan uppskatta det trista ”detalj-arbetet" kring dem så kan hon inte uppskatta nåt överhuvudtaget.. Hon sa också att vissa saker kan man bara finna på egen hand, genom att utmana sitt inre tvivel och sin inre osäkerhet mm. och det är värt det x10.

Rickard Wolf tyckte att "knarkarmänniskor" inte funkar om det är bättre man vill må.. säkert är det bra att umgås men inte missbruka sällskap.. budskapet skulle jag säga att är:  våga stå på egna ben och även om man kan finna njutning/trygghet i andras sällskap så är det inget man blir lycklig av i längden, om det görs i för stora mängder..

Det naturliga valet i mitt nästa liv är då nog att bli artist och jag tror inte det går att få en mer naturlig människa än en bipolär sådan.. Kanske framgångsrika artister  har "15 års-reaktioner de med", fast i mer positiv riktning.. så vad fan är skillnaden egentligen?? Jo att en bipolär människa är de människor som faktiskt överlever en kollision med ett godståg varje dag..

/My/


9 feb

Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa /Puh


När jag är neråt så försöker jag hitta orsaker och anledningar. Och om man gör si så kanske det blir så? Men ibland vet jag faktiskt inte. Det är som att kroppen styr på egen hand. Vad jag gör eller vad som händer verkar inte spela så stor roll. Ibland är det svårt att säga om en medicin hjälper eller stjälper. Tänk om det vore enkelt. Om man gör så så blir det så...

Kausalt. Deterministiskt. Ibland undrar jag om det går att hitta en enkel väg ur svängningarna. Då menar jag både upp och ner. För de verkar vara så sammankopplade. Jag kan nog inte behålla endast den ena. Eller kan jag det? Det vare fantastiskt att få vara hypoman hela tiden. Utan depressiva inslag. Det vore någonting. Men kan jag tro på det? Upp och inte ner.

När jag, som igår, tappar styrfarten och viljan. När jag fylls med oro och ångest. Då kommer också tvivel och ånger. Jag tvivlar på att jag någonsin skall klara av att ta mig för något igen. Varendaste lilla ting. Jag är slut. Finito. Borta. Under isen. Ingenting. Bara luft. Ett skal utan innehåll. Som en mumie. Jag klarar ingenting. Det är ingen idé. Med någonting.

Men idag är det lite bättre om än väldigt sömnigt.

Vad fan ska jag göra???!!!


/My/


8 feb

Puh såg på sina två tassar. Han visste, att en av dem var den högra, och han visste, att när man hade beslutat sig för vilken som var den högra, så var den andra den vänstra, men han kunde aldrig komma ihåg, hur man skulle börja.


Solen står högt över taken vinden har vänt
isen har smält och det luktar som vår
du går genom stan som om ingenting hänt
lika verklig och vardagligt snygg som igår
kom inte för nära du vet hur det blir
nu har jag mitt och du ditt revir
och du vet hur jag mår

Det är varning för ras
gå så försiktigt du kan
dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
varning för ras


/My/


6 feb

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting /Puh

...
...
...
...
...


/My/


4 feb

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på /Puh 

När hjärtat känns tomt, och allt hopp är slut.
Är det till dig jag mig vänder för att hitta ut,
ur detta hål jag kallar djupet..

Lynn
En syster vet mer om en än någon annan i hela världen - Älskar dig !

/My/





3 feb

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra /Puh


Sometimes I can't explain
And I'm so sorry that I can't
I'll try to concentrate
On my true identity


/My/


2 feb

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig /Puh

En buske som brinner inom mig
Det hettar, jag blir förstörd
Ett hjärta av glöd
Skadorna är stora och kommer aldrig att försvinna
jag försöker släcka elden, men misslyckas
Gång på gång, samma sak
Är detta nyckeln till livet?
Är det ett tecken på att något ska hända?
Eller är det bara en vanlig dag med brinnande möjligheter?
Busken fortsätter att brinna
Och jag vet fortfarande inte varför

Är hemma hos pappa, skönt att slippa vara ensam, tycker inte om det och klarar det inte heller då det är som det är..det är, jag är, vi är, alla är - men hur och när, ska allt försvinna att vara?

/My/



1 feb

Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en /Puh

Hur ska jag beskriva, vad ska jag säg
Jag försöker koncentrera mig men kroppen säger nej
Jag har känslan av att det aldrig kommer gå
Men alla säger att det kommer gå så bra så

Vad fan ska jag göra när pressen sätter in
Det är så svårt att få orden ur kroppen min
Det enda jag orkar få i mig är äpple och te
Jag vill göra mig god mat och känna mig själv le

Jag vill slippa mig själv och den äckliga känslan
Men när jag försöker då kommer den fruktade rädslan
Rädslan av att jag inte kommer klara mig ur detta här
Att aldrig vara bra eller få själen min sådär

Sådär vacker, ren och oskyldig utan ärr
Ärr som bara vill att jag ska falla fritt
Men det går inte för jag har saker som är mitt
Måste ta tag i det innan jag kan falla

Men djupet vill att jag ska komma, den på mig kalla…

Jag vet verkligen inte vad jag ska ta vägen, tårarna som fallit skulle kunna fylla ett badkar, vet inte hur jag ska hantera allt..finns det någon ska kan Det..finns det någon som förstår Det..finns det någon som hjälper Det..finns det någon som hanterar Det.. finns det någon som klarar Det......................kommer jag klara Det..





..FAN va denna månaden började bra..


/My/